Tervetuloa Tornion Hirvikoirayhdistykseen!

Tornion Hirvikoirayhdistys on läntisellä Meri-Lapin alueella toimiva hirvikoirien parissa harrastava yhdistys. Yhdistys on perustettu maaliskuussa 2022 ja siinä mukana ovat alueen eri metsästysseurojen aktiiviset hirvikoiraharrastajat.

Hirvikoirayhdistyksen perustamishetkellä toimintaa tukemaan lähteneet yhdistykset ovat Alatornion Metsästyseura, Karungin Erämiehet, Tornionseudun Metsästysseura ja Vojakkalan Erä. Yhdistyksen toiminnassa on mukana myös muiden metsästysseurojen henkilöjäseniä, joten Tornion Hirvikoirayhdistyksellä on paljon kokemusta hirvikoirista ja koetoiminnasta.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tukea alueella toimivien seurojen mahdollisuuksia järjestää hirvenhaukkukokeita, yhdistäen samanhenkisiä ihmisiä tämän mielenkiintoisen ja hienon harrastuksen pariin sekä edistää hirveä haukkuvien koirien jalostustyötä.

Tornion Hirvikoirayhdistys ry järjestää alueella hirvenhaukkukokeita, koiranäyttelyitä, sekä muuta aiheeseen liittyvää toimintaa.

Liity sinäkin jäseneksemme ja tule mukaan hirvikoiratoimintaan! Yhteistökumppaneiltamme saat tarvittavat eväät sekä tekniiikan avut koiraharrastuksen pariin!

Hallitus

Etkö ole vielä jäsen? Liity nyt!

Haluatko olla osa hirvenmetsästykseen koiria kouluttavaa yhteisöä? Liity jäseneksi Tornion Hirvikoirayhdistys ry:n paikalliseen jäsenyhdistykseen. Jäsenä voit vaikuttaa paikkakuntasi koiraharrastuksen asioihin ja kehittämiseen.

HIRVIKOIRAHARRASTUS PÄHKINÄNKUORESSA

Perehtyminen koirarotuihin

Netistä löytyy kattavasti asiantuntevaa tietoa aloittelijoille sekä kokeneille harrastajille. Tutkimalla eri koirarotuja ja huomioimalla asiantuntijoiden vinkit sekä kokemukset, löydät varmasti itsellesi sopivimman hirvikoirarodun!

Kasvattaja sekä pentu

Kun se oma rotu on löytynyt ja sopiva kasvattajakin löytynyt niin ajatus siirtyy siihen, mikä pentu pentueesta olisi se oma pentu. Tärkeintä ei ole, että pentu on täydellinen rotunsa edustaja. Tärkeämpää on se, että olette täydelliset toisillenne!

Koiran koulutus

Koiran kouluttaminen ei ole tähtitiedettä, se on vain iso joukko pieniä yksityiskohtia, joiden tulee loksahtaa kohdilleen. Hirvikoiraharrastuksessa tottelevaisuudesta on iso hyöty ja sitä arvostetaan myös käyttökokeissa.

Seurat ja yhdistykset

Liittymällä Tornion hirvikoirayhdistyksen jäseneksi pääset vaikuttamaan alueella olevaan koiraharrastuksen kehittämiseen. Liittymällä metsästysseuran jäseneksi, verkostoidut hirvenmetsästyksen pariin. Metsästäessä ollaan sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ryhmässä. Ryhmä koostuu ihmisistä, joita kiinnostaa samat asiat. Metsästyksen ansiosta ihmiset kuuluvat yhteisöön ja tuntevat yhteenkuuluvuutta.

Hirvikoirakokeet ja tuomarointi

Osallistu hirvenhaukkukokeisiin koirallasi tai lähde tuomariksi / järjestäjäksi. Haukkukokeessa saadaan selville koiran hirvenmetsästysominaisuudet jalostusta varten, pidetään hirvenmetsästys korkeatasoisena. Toiminnalla kehitämme harrastajia sekä heidän yhteistoimintaansa tarjotaksemme kilpailumahdollisuus näissä kokeissa. Samalla saadaan käytännön metsästyksessä toimivia koiria.

Koiranäyttelyt

Ihmisillä tahtoo olla kilpailuvietti, niin mukavahan se on sanoa että koira on fiini ja vielä kaksoisvaliokin! Koiranäyttelyitten perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. Näyttelyihin voivat osallistua puhdasrotuiset, rekisteröidyt ja tunnistusmerkityt koirat. Näyttelyssä ulkomuototuomari arvostelee koiran ja antaa sille kirjallisen arvostelun sekä laatuarvostelun. Lisätietoa löytyy Kennelliitosta.